Gode råd til den idérige startupansatte

I Danmark er vi vilde med iværksætteri! Løvernes Hule er hurtigt blevet et af de mest populære programmer på dansk tv og de succesfulde ‘løver’ er nærmest blevet iværksætterkendisser, som folk snakker om ved middagsbordet på lige fod med filmstjerne og politikere.

Hvis du selv er blevet ansat i en startup-virksomhed, har du måske opdaget, at der ikke er særlig langt fra tale til handling og at man hurtigt kan få meget indflydelse på de ting, der bliver sat i værk på arbejdspladsen. Hvis du er idérig og løsningsorienteret, skal du udnytte den korte vej fra ansat til ledelse. Dine idéer bliver sikkert taget seriøst, hvis du formår at pitche dem, så din chef forstår behovet for lige præcis dit forslag.

Med en idé kommer altid udførelsen og til det hører finansiering. Et uundgåeligt onde som har sat en stopper for mange ellers gode idéer. Men her kan du også selv være lidt på forkant. Du kan undersøge økonomien i din idé, altså finde ud af, hvor meget det vil koste og hvor meget det potentielt kan omsætte for på sigt. Desuden kan du lave en plan for finanseringen!

En god måde at skaffe kapital til en ny idé er crowdfunding. Denne metode indebærer, at man via en online crowdfunding-platform præsenterer din idé og så kan du rejse penge ved at bidragydere betaler større eller mindre beløb til dit projekt. Det er vigtigt at lave en videopræsentation, som tiltaler folk og som gør, at de kan se meningen med og behovet for dit produkt. Er idéen god nok, skal folk nok støtte den.

Hvad er CSR – Hvordan hjælper det din virksomhed

Annonce

CSR er verden for sig selv. CSR er et engelsk begreb og betyder “Corporate Social Responsibility” Det er betegnelse som står for integretioner af sociale og miljømæssige hensyn, i deres virksomhed. 

Sociale tilknytninger på en arbejdsplads

At have styr på det sociale på en arbejdsplads med mange medarbejdere, kan være en hård opgave. Man kan være heldig at alle kan med hinanden og alle løfter opgaven til et nyt niveau.  Men hvorfor er det så vigtigt at have det sociale på plads?

Det viser sig ifølge danske undersøgelser at arbejdsplader med integreret CSR foranstaltninger generelt oplever en bedre vækst, ved at deres medarbejdere trives godt. Måden at gøre det her på har været ved at arrangere sociale arrangementer, som en spille aften på en sports bar, eller at man tager en fællesoplevelse til et casino og spiller sig rig til aftenens bytur med kollegaerne.

Læs mere om flere metoder til at få aftenen til at gå med sammen med kollegaerne.

Alle disse oplevelse er med til at påvirke hvordan ens medarbejdere performer, når de sidder og arbejder. Lige så vel som indeklimaet, mængden af god kvalitetskaffe og sodavand er med til at booste moralen generelt og resultere i et vækste endnu mere!

Skab rammerne for en grøn ferie med CSR

Med klimaet i fokus er det blevet tid til at evaluere på sommerferien. Hvor har du selv tilbragt dine feriedage og hvilken destination er favoritten blandt dine medarbejdere? Hvis I endnu ikke taler om ferie på arbejdspladsen er det måske på tide – gør planeten en tjeneste og hjælp dine medarbejdere på vej til en grønnere ferie.

Tag ansvar for dine medarbejderes fritid og ferie
Vi kan alle sammen have brug for et skub i den rigtige rækkefølge – også når det kommer til ferie, som ellers godt kan virke som et helligt emne for danskerne. Desværre tager mange af os dårlige beslutninger i forhold til planeten, når vi planlægger vores ferie. Som virksomhed har du et ansvar for dine medarbejder og du kan være med til at påvirke, hvordan de handler i deres fritid og ferie.

Prøv at opfordre til camping
Fly- og færgerejser er nogle af de største klimasyndere. Alligevel er det noget vi danskere elsker og ofte prioriterer, når vi afgør hvor vi skal hen den kommende sommer. Camping og bilferie derimod, er blidere mod planeten, såfremt du holder dig inde for landets grænser og ikke krydser Europa. Tal med dine medarbejdere og kollegaer om fordelene ved campingferie i Danmark.

Indgå nogle samarbejdsaftaler med relevante firmaer
Ligesom mange virksomheder samarbejder med fysioterapeuter, sundhedssikringer og træningsfaciliteter, kan du som arbejdsgiver vælge at samarbejde med eksempelvis Brobizz, Circle K eller måske en opbevaringsløsning for campingvogne. På den måde kan du være med til at gøre campingferien lettere for dine medarbejdere.

Medarbejderarrangementer eller firmaekskursioner kan også tilrettelægges, så de påvirker dine medarbejdere mod en grønnere feriebeslutning.