CSR igennem det danske foreningsliv

ANNONCE

Vi har i Danmark et unikt foreningsliv som mange lande misunder os for. Vi har opbygget et samfund hvor vi ikke ser det som frivilligt arbejde at stå i fodboldklubben hver onsdag og være træner, selvom vi ikke får noget for det i kroner og øre. Vi får nemlig noget ud af det på det sociale plan og det er noget der er svært at indføre hvis man først har opbygget et samfund omkring betalte stillinger.

Vores arbejdsdage er dog blevet hårdere og de danske foreninger mangler frivillige. Spørger man den gennemsnitlige dansker vil de stadig gerne arbejde frivilligt, men der er simpelthen kommet så mange muligheder at det kan være svært at finde tid til det hele.

Det kan vi måske løse med den CSR bølge der de sidste 10 år er strømmet ind over de danske virksomheder. Der er nemlig et stort potentiale for at virksomheder kan hjælpe foreninger og andre steder der afhænger af frivillige når de udruller “Frivillig Fredag” hvor medarbejdere x antal gange om året må bruge en betalt arbejdsdag på frivilligt arbejde. Det hæver medarbejdertilfredsheden og hjælper de foreninger der i så høj grad har brug for frivillige, altså en win-win situation.

De små kan også være med

Det lille magasin Mandemagasinet er ikke en stor og etableret virksomhed, men de mente alligevel at det var vigtigt at deres skribenter var glade og har derfor givet muligheden for at en lille andel af deres årlige timer kan bruges på frivilligt arbejde. Med denne model hvor medarbejderne selv finder de virksomheder de ønsker at arbejde sammen med undgår man også at skulle lave samarbejdsaftaler med virksomheder.

De store virksomheder har brug for systemer

Er du en virksomhed med 50+ medarbejdere så går det ikke at medarbejderne blot selv kan sige at nu har de lige en dag hvor de arbejder frivilligt. Så er der behov for et system hvor de kan vælge hvem de støtter og hvornår det skal ske, og du får informationer om dette. Der er i øjeblikket ikke ret mange muligheder for dette, men en række organisationer arbejder på at lave et fælles system som alle kan få glæde af.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.